Laxtaco med grillad sparris och majs och lökkräm
Taco gjord på lax? Javisst – här är en riktigt god variant på den svenska fredagsklassikern! Gnid in laxfilé med egenblandad tacokrydda och lägg på grillen. Toppa med en krämig majsröra och servera i hårda tacoskal ihop med sallad.
Ingredienser
4 portioner
Majskräm
1 burk majskorn (à 340 g)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl gräddfil
salt
svartpeppar
2 tomater
Tacokrydda
1 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
ca 600 g skinnfri laxfilé
500 g grön sparris
grillfolie
Till servering
hårda tacoskal
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2505 KJ / 600 kCal
Fett31 g
Salt2.9 g
Kolhydrater40 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Helena! Vad kul att rätten var uppskattad och tack för tipset att krydda med lite chili för extra hetta. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-23Majsröran var jättegod och lite chilli hade varit perfekt för den som gillar extra starkt. Men nästa gång blir det tortillas komplementerade med tacochips istället för tacoskal.
Helena
2015-07-22