Sotad laxtaco med rostad majs
Variera tacokvällen med sotad, kryddstekt lax och majs som doftar popcorn. Men börja med att blanda chili och paprikapulver till laxbitarna. Den sotade laxen får sedan dela tacoskal med den rostade majsen, salladslök och vitlök. Servera med gräddfil och tomatsalsa.
Ingredienser
4 portioner
Kryddblandning
1 msk råsocker
2 tsk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
2 tsk flingsalt
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
600 g laxfilé
Rostad majs
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
3 dl färska majskorn eller konserverad majs
2 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
Till servering
8 tacoskal
gräddfil
lime
tomatsalsa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3013 KJ / 721 kCal
Fett42 g
Kolhydrater49.4 g
Protein34.5 g
Kommentarer
Så himla gott.
Margareta
2021-02-01För mig som är laxfantast var detta oerhört mumsigt! Det var snabbt och lätt fixat och även gästerna som vi bjöd tyckte det var underbart gott och bad om receptet. Jag bytte ut de hårda tacoskalen mot mjuka tortillabröd istället och sedan pressade jag över citron på de nystekta laxbitarna.
Sandra
2013-11-10