Laxtallrik
En finstämd tallrik med en gravad lax med senapssås, fänkål med citrondressing som syrligt fräscht tillbehör och en lyxig krämig rökröra som serveras på en liten bit knäckebröd. Fulländing i det lilla!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
Gravlax med senapssås
Lyxig räkröra
Fänkål med citrondressing
För alla
Gravlax och Fänkål är båda fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Räkröran är fri från gluten om lämpligt bröd bjuds till.
Gör laktosfri: Räkröran: använd laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäs och ev bröd.
Gör mjölkproteinfri: Räkröran: ersätt crème fraiche med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Kontrollera innehållet i majonnäs och ev bröd.
Gör äggfri: Räkröran: välj äggfri specialmajonnäs eller ersätt den med t ex crème fraiche som smaksätts med lite fransk senap och dragon. Välj lämpligt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket bra recept och tillbehör
Sonja
2016-02-28