Laxtårta med kavring

Laxtårta med kavring är en utmärkt rätt att servera på alla högtiders buffébord, från påsk och midsommar till jul. Bred ut en krämig fyllning med rökt lax, ägg, potatis och färskost på en pajbotten av kavring och garnera med råvaror i vackra färger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ingredienser
8-10 portioner
100 g smör
400 g kavring
6 ägg
1 rödlök
600 g kokt skalad potatis
400 g skivad kallrökt lax
80 g löj-, sik- eller stenbitsrom
1 dl hackad dill
1 knippe finskuren salladslök
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
400 g färskost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
4 rädisor
plockad dill (till garnering)
Gör så här
00:10:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2306 KJ / 552 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein25 g
Kommentarer
Riktigt god och festlig men något för mycket potatis för min smak. Den konkurrerar ut laxen och räkorna (som jag adderade utöver) för mycket. Nästa gång skulle jag nog bara ta 400 g potatis.
Ida
2025-04-17Hur långt innan kan man preppy denna rätt innan servering. Hur länge klarar den sig plastad i kyl med färska råvaror
Pierre
2024-12-11Hej Pierre! Om du bara gör tårtan utan topping så håller den max i två dar men helst bara 1 skulle jag nog vilja säga. Löken blir inte så kul efter mer än en dag dessvärre. Hoppas den smakar. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-12Lagade denna till midsommarbuffén. God och vacker men kändes lite "torr och kompakt". Om jag gör den igen skulle jag ta mindre kavring och ersätta en färskost med t ex Creme fraiche. Birgitta
Birgitta
2023-06-27