Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Färsk lax, citron och fänkål blir tillsammans en otroligt fräsch förrätt som det är svårt att få nog av. Snyggaste laxtartaren bygger du med en metallring, s k utstickare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Laxtartar med fänkålssallad och havretoast

Ingredienser

4 portioner
500 g  skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 3 dygn)
1   schalottenlök
1   stor fänkål (à ca 350 g)
1/2 dl  finskuren gräslök
ev 1 msk  citronconfit (se tips nedan)
4   skivor havrebröd (se länk nedan under punkt 7)
gräslök till garnering
fänkålsdill till garnering
salt och peppar

Citrondressing

1   liten vitlöksklyfta
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 1/2 dl  rapsolja
1 krm  chilipulver
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt matbröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Tips

Citronconfit: Täck 1 vältvättad citron (ekologisk) med grovsalt i en glasburk. Låt stå i rumstemperatur 2–4 veckor. Skrapa citronen ren från salt. Finhacka citronskalet. Blanda ner i tartaren (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillkryddad havskräftragu
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pernodfisk på fänkålsbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisgratäng med fänkål och riesling
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga