Laxtartar med fänkålssallad och havretoast
![Laxtartar med fänkålssallad och havretoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63162/cf_259/laxtartar_med_fankalssallad_och_havretoast.jpg)
Färsk lax, citron och fänkål blir tillsammans en otroligt fräsch förrätt som det är svårt att få nog av. Snyggaste laxtartaren bygger du med en metallring, s k utstickare.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
![Laxtartar med fänkålssallad och havretoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63162/cf_259/laxtartar_med_fankalssallad_och_havretoast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 3 dygn)
1 schalottenlök
1 stor fänkål (à ca 350 g)
1/2 dl finskuren gräslök
ev 1 msk citronconfit (se tips nedan)
4 skivor havrebröd (se länk nedan under punkt 7)
gräslök till garnering
fänkålsdill till garnering
salt och peppar
Citrondressing
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 1/2 dl rapsolja
1 krm chilipulver
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt matbröd. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Citronconfit: Täck 1 vältvättad citron (ekologisk) med grovsalt i en glasburk. Låt stå i rumstemperatur 2–4 veckor. Skrapa citronen ren från salt. Finhacka citronskalet. Blanda ner i tartaren (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer