Laxtartar med gurka och krasse

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Laxtartar med gurka och krasse

Lyxig laxtartar med asiatiska smaker. Sesamolja, ingefära och japansk soja ger extra skjuts åt lax, gurka och krasse. Den söta honungen håller ihop smakerna på ett elegant sätt. Om du inte använder leröy- eller salmalax så ta laxfilé som varit fryst minst tre dygn.

Laxtartar med gurka och krasse

Ingredienser

6 portioner
200 g  skinnfri laxfilé gärna leröy- eller salmalax
1 1/2 dl  skalad, urkärnad och fintärnad gurka
1 1/2 tsk  finriven ingefära
1 1/2 tsk  flytande honung
1 msk  japansk soja
3/4 tsk  sesamolja
1/2 tsk  salt
1   ask smörgåskrasse
6   tvättade äggskal

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggskalen och servera i stället röran i små glas eller skålar.

Gör så här

Tips

Använd gärna en kniv för att få till en snygg kant när du knäcker äggen. Tänk på att den ägghalva du har fyllningen i ska vara lite större.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Lade till 1dl finhackad mango och avokado mums

Lottie

2020-03-20

Testa liknande recept

Nötmix i timjanhonung
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungssill
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrev med sojapicklad svamp och wasabimajonäs
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senap- och honungssås
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minthie
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga