Leifs frukostbröd med gojibär

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Leifs frukostbröd med gojibär

Överraska familjen med färska, mumsiga frukostbröd som innehåller både gojibär, torkad frukt och nötter. Blanda ihop degen och grädda dina jästa bullar några minuter i ugn före de ska avnjutas till frukosten. Gott, nyttigt och mättande!

Leifs frukostbröd med gojibär

Ingredienser

10 st
25 g  färsk jäst
3 dl  kallt vatten eller mjölk
1 tsk  salt
1/2 dl  hela linfrön
2 dl  gojibär, torkad frukt och nötter
1 dl  grahamsmjöl
ca 5 - 5 1/2 dl  vetemjöl

Gör så här

Tips

Så får du bröddoft till frukost!
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk. Sätt in plåten i kylskåpet utan jäsning i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut plåten från kylskåpet. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Frys in och grädda sen:
Lägg degbullarna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk i ca 20 minuter. Sätt in plåten eller brickan i frysen och låt bullarna frysa. Lägg dem sedan i plastpåsar. Sätt ugnen på 225°C. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 25 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Bra grundrecept, jag gör dessa ofta. Tycker att dem blir superbra och goda. Min favorit är att ha i typ en deciliter solrosfrön och lika mycket russin eller torkade tranbär.

David

2023-01-09

Underbart goda! Gojibär, valnötter och solrosfrön är en perfekt kombo, lika mycket av varje ungefär. Mums!

Anna

2014-03-02

Väldigt gott recept. Vad det är för bär det skall vara vet jag inte, men jag kör russin, mandel, solrosfrö, pumpafrö, valnötter i istället. Funkar även med 2/3 del rågsikt och 1/3 vetemjöl.

Monica

2010-05-31

Testa liknande recept

Pumpabullar med kummin
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brunkans grahamsbröd
Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga