Leifs frukostbröd med gojibär
Överraska familjen med färska, mumsiga frukostbröd som innehåller både gojibär, torkad frukt och nötter. Blanda ihop degen och grädda dina jästa bullar några minuter i ugn före de ska avnjutas till frukosten. Gott, nyttigt och mättande!
Ingredienser
10 st
25 g färsk jäst
3 dl kallt vatten eller mjölk
1 tsk salt
1/2 dl hela linfrön
2 dl gojibär, torkad frukt och nötter
1 dl grahamsmjöl
ca 5 - 5 1/2 dl vetemjöl
Gör så här
Tips
Så får du bröddoft till frukost!
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk. Sätt in plåten i kylskåpet utan jäsning i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut plåten från kylskåpet. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Frys in och grädda sen:
Lägg degbullarna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk i ca 20 minuter. Sätt in plåten eller brickan i frysen och låt bullarna frysa. Lägg dem sedan i plastpåsar. Sätt ugnen på 225°C. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 25 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck dem med en bakduk. Sätt in plåten i kylskåpet utan jäsning i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut plåten från kylskåpet. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Frys in och grädda sen:
Lägg degbullarna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk i ca 20 minuter. Sätt in plåten eller brickan i frysen och låt bullarna frysa. Lägg dem sedan i plastpåsar. Sätt ugnen på 225°C. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 25 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra grundrecept, jag gör dessa ofta. Tycker att dem blir superbra och goda. Min favorit är att ha i typ en deciliter solrosfrön och lika mycket russin eller torkade tranbär.
David
2023-01-09Underbart goda! Gojibär, valnötter och solrosfrön är en perfekt kombo, lika mycket av varje ungefär. Mums!
Anna
2014-03-02Väldigt gott recept. Vad det är för bär det skall vara vet jag inte, men jag kör russin, mandel, solrosfrö, pumpafrö, valnötter i istället. Funkar även med 2/3 del rågsikt och 1/3 vetemjöl.
Monica
2010-05-31