Libanesisk linssoppa - Shorbet adas
![Libanesisk linssoppa - Shorbet adas](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251580/cf_259/libanesisk_linssoppa_-_shorbet_adas.jpg)
Lättlagad och god linssoppa som görs i många varianter i nästan alla delar av Mellanöstern. En mild soppa med både ris och röda linser. Här kryddar vi shorbet adas med spiskummin och citronsaft för liten syrlighet. Servera med den stekta gula löken som topping.
![Libanesisk linssoppa - Shorbet adas](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251580/cf_259/libanesisk_linssoppa_-_shorbet_adas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl torra röda linser
1 dl basmatiris
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 tsk spiskummin
2 msk citronsaft
salt och peppar
Topping
2 gula lök
2 msk olja
1 dl hackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett7 g
Salt1.63 g
Kolhydrater23 g
Protein10 g
Kommentarer
Kan man ha jasminris,eller grötris istället för basmatiris?
Gulay
2024-03-14Hej Gulay! Jag tror inte att det blir bra med grötris. Jasminris fungerar ev behövs det späs med lite mera vatten. Hälsningar Niclas.
Redaktionen
2024-03-14Shukran habibi. Jättegott!......... och nyttigt!
Erik
2024-03-05