Libapizza med timjan och mozzarella
![Libapizza med timjan och mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232166/cf_259/libapizza_med_timjan_och_mozzarella__.jpg)
Varför har man tidigare aldrig testat göra pizza på libabröd? Det är ju helt genialiskt! Denna toppas med zucchini, spenat, kronärtskockor och mozzarella innan den gräddas i ugnen. Strö sedan över pinjenötter och servera med tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2023
![Libapizza med timjan och mozzarella](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232166/cf_259/libapizza_med_timjan_och_mozzarella__.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
2 msk hackad färsk timjan
1 rödlök
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olivolja (eller olja från kronärtskockorna)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
200 g färsk spenat
4 libabröd
1 förp pizzasås (à 390 g)
2 förp mozzarella eller buffelmozzarella (à 125 g)
300 g romanticatomater
1 tsk olivolja (eller olja från kronärtskockorna)
1/2 tsk vinäger
1 förp pinjenötter (à ca 60 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i pizzasåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt libabröd mot glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2996 KJ / 716 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt gott
Elisabet
2023-09-21Tips! Lägg ingredienserna på halva brödet och vik över som en calzone. Då får du lätt plats med två pizzor per plåt. Samma temp. Samma tid i ugn
Markus
2023-09-19Tack Markus för ett toppen tips! Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-20Utan konkurrens den godaste pizza jag någonsin gjort
Alexandra
2023-03-01