Libarulle med potatishummus, rostad spetspaprika och fetaost

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Libarulle med potatishummus, rostad spetspaprika och fetaost

Äta ute? Då är en libarulle fylld med många goda ingredienser ett bra tips. Libabröden fylls med en krämig potatishummus, fetaost och fräscha grönsaker. Ät som den är eller lägg till det du gillar bäst t ex räkor, kyckling eller tofu.

Libarulle med potatishummus, rostad spetspaprika och fetaost

Ingredienser

4 portioner
2   mjöliga potatisar (à ca 125 g)
2   vitlöksklyftor
1   grönsaksbuljongtärning
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk  tahini
1/2 dl  olivolja
1/2   citron
salt
peppar
2   röda spetspaprikor
1 msk  olja
150 g  fetaost
1   romansalladshuvud
4   libabröd
1/2 dl  srirachamajonnäs

Toppingförslag

räkor
stekt eller rökt lax
marinerad tofu
grillad kyckling (i bitar)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och majonnäsen.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den med srirachasås.

Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3146 KJ / 751 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Tunnbrödsrulle med potatissallad
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kabanoss i libabröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med ajvarmajonnäs
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsklämma med rökt makrill och ishavssallad
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga