Lime- och apelsinsill
![Lime- och apelsinsill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19510/cf_259/lime-_och_apelsinsill.jpg)
Inlagd sill i en krämig röra av lättcrème fraiche, majonnäs och gräddfil, smaksatt med honung, lime och apelsin. En lätt och fräsch sill du serverar med kokt potatis en varm sommardag.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
![Lime- och apelsinsill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19510/cf_259/lime-_och_apelsinsill.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1/2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk flytande honung
rivet skal av 1/2 lime
1 msk limejuice
rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 dl apelsinjuice
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
För alla
Fri från gluten. Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer