Lime- och ingefärsmarinerad lax
![Lime- och ingefärsmarinerad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63626/cf_259/lime-_och_ingefarsmarinerad_lax.jpg)
Med detta recept på lime- och ingefärsmarinerad lax får du en härligt fräsch och god middag. Servera den lime- och ingefärssmaksatta laxen med glaserade spett, limeklyftor och en klick mango chutney.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
![Lime- och ingefärsmarinerad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63626/cf_259/lime-_och_ingefarsmarinerad_lax.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé med skinnet kvar
Marinad
4 dl vatten
1/2 dl salt
1 msk socker
1 krm krossad vitpeppar
2 msk grovriven färsk ingefära
rivet skal och pressad saft av 2 lime
För alla
Laxen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Snabbmarinad: följ receptet men minska vattnet till 2 1/2 dl (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det går aldelens utmärkt att ungsbaka laxfilén, med denna marinad, i folie och med en ungstemperatur på 175-200 grader i ca 25-30 minuter
Solveig
2004-06-30I receptet står: "Servera med spetten.." Min fråga är: Vilka spett? Några spett är nämligen inte tidigare nämnda i receptet.
Bertil
2003-08-15