Limepaj
Recept på syrlig och underbar limepaj. Du förbereder den någon dag innan servering av smör, digestivekex, kondenserad mjölk, ägg och lime. Dekorera med färska jordgubbar innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
10 portioner
50 g smör
2 1/2 dl smulade digestivekex (2,5 dl = ca 8 kex)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 4 dl)
5 äggulor
1 dl pressad limejuice (1 dl = ca 4 frukter)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag undrar också vad som ska förbereda 1-2 dagar i förväg. är det hela pajen eller blir botten mjuk om man har den i kylskåpet ett par dagar?
Victoria
2023-05-12Hej Victoria och alla andra! Vi ber om ursäkt för att det hade blivit lite tokigt i receptet. Pajen behöver inte förberedas i förväg och vi har uppdaterat receptet. Vi rekommenderar att servera pajen samma dag eller dagen efter du har bakat den. Om pajen står länge så kan den blir lite blöt och blaskig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-152 frågor: 1. Vad är det som ska förberedas 1-2 dagar i förväg, är det botten eller hela pajen? Undrar med tanke på att det står att man ska låta den färdiga pajen svalna och låta den stå i kylen 2 timmar före servering, vad är det då som ska göras 1-2 dagar före? Håller med Robin att förbereda ugnen på 150 g. i 2 dagar blir en dyr paj.. :) 2. Skall pajbotten svalna helt innan man häller i fyllningen, och om så är fallet, ska man täcka över pajbotten under tiden? Kanske självklara svar för många, men jag får hellre framstå lite småkorkad då, det bjuder jag på, bara pajen blir god för mina gäster! :)
Carina
2022-10-17Dyrt recept nuförtiden... att ha ugnen på 150grader i två dagar.
Robin
2022-09-17