Lingongravad lax med fänkålssallad
![Lingongravad lax med fänkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207992/cf_259/lingongravad_lax_med_fankalssallad.jpg)
Gravad lax på ett nytt sätt – med lingon! Detta recept på vackert röd lingongravad lax är en höjdare till julbordet. Den gravade laxen serveras med en krispig fänkålssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
![Lingongravad lax med fänkålssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207992/cf_259/lingongravad_lax_med_fankalssallad.jpg)
Ingredienser
8-10 portioner
4 msk strösocker
4 msk salt
150 g tinade frysta lingon
2 tsk svartpeppar
1 kg skinn- och benfri odlad laxfilé (gärna mittbiten)
Fänkålssallad
1 fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk grovkornig senap
1 dl finhackad dill (+ ev extra till garnering)
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är per portion beräknat på 8 portioner.
Gör så här
Tips
När laxen är färdiggravad klarar den sig ca 1 vecka i kylskåp. Den går också bra att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1213 KJ / 290 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein26 g
Kommentarer