Linguine med tomat, lins och olivsås
Lättlagad och god är pastasåsen som du gör av röda linser, smakrika oliver och färdig pastasås, kryddad med basilika. Servera linssåsen med linguine och toppa gärna med riven parmesan.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl torkade röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
3 1/2 dl vatten
2 dl blandade svarta & gröna oliver
1 förp pastasås basilika (à ca 400 g)
4 port pasta (gärna fullkorns linguine)
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2042 KJ / 489 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer