Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg
Saftiga linsburgare med champinjoner och fetaost. Toppa burgaren med ajvarkvarg, silverlök och grönsaker, och servera vegoburgarna med rostat levainbröd.
Ingredienser
4 portioner
Burgare
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g champinjoner
100 g fetaost
2 ägg
2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1/2 kruka persilja
1 msk olivolja
Ajvarkvarg
2 dl kvarg (0,1 %)
1/2 dl ajvar relish
salt och peppar
Grönsaker
4 morötter
1 silverlök
2 tomater
1 hjärtsallad
Till servering
4 skivor levainbröd (gärna fullkorn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2044 KJ / 489 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inget vidare med verkan med smak eller konsistens!!!! 👎👎👎
Mahnaz
2022-09-05Torra och mjuka i konsistens
Lotten
2021-03-23