Lins- och portabellogryta med rosmarin
Denna mustiga gryta är både matig och värmande. När linser, zucchini och portabello tillsammans med rosmarin och en skvätt vin kokar samman, sprider sig direkt en underbar väldoft i köket!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
3 dl torra röda linser
2 dl rött matlagningsvin
1 förp hela tomater (à 390 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 rödlök
200 g portabellosvamp
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 kruka rosmarin
3 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2035 KJ / 486 kCal
Fett11 g
Salt3.5 g
Kolhydrater69 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och supergott!
Tom
2021-01-11Enkel , gillade den
Britt marie
2020-11-19Jag gjorde denna gryta men både jag och min vuxna dotter blev besvikna,den var inte god:( Jag slängde allt. Var så smaklös,matlagningsvinet tog över. Blev inte lika färgglad som på bilden,konserv hela tomater ger inte så mycket färg. Nej var ingen höjdare.
Gulay
2019-01-29