Lins- och portabellogryta med rosmarin

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
3
Lins- och portabellogryta med rosmarin

Denna mustiga gryta är både matig och värmande. När linser, zucchini och portabello tillsammans med rosmarin och en skvätt vin kokar samman, sprider sig direkt en underbar väldoft i köket!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Lins- och portabellogryta med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
3 dl  torra röda linser
2 dl  rött matlagningsvin
1   förp hela tomater (à 390 g)
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1   rödlök
200 g  portabellosvamp
1   zucchini (à ca 300 g)
1/2   kruka rosmarin
3 msk  olja
1/2 tsk  sambal oelek
salt
peppar
1   kruka sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och supergott!

Tom

2021-01-11

Enkel , gillade den

Britt marie

2020-11-19

Jag gjorde denna gryta men både jag och min vuxna dotter blev besvikna,den var inte god:( Jag slängde allt. Var så smaklös,matlagningsvinet tog över. Blev inte lika färgglad som på bilden,konserv hela tomater ger inte så mycket färg. Nej var ingen höjdare.

Gulay

2019-01-29

Näringsvärde per portion

Energi2035 KJ / 486 kCal
Fett11 g
Salt3.5 g
Kolhydrater69 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Linsragu med soltorkad tomat och selleri
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linsragu på sidfläsk och fänkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linser med grapefrukt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannkakor med osynliga linser
Betyg 4.7 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med linser och rostad potatis
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegobollar med lins- och skogschampinjonsallad
Betyg 3.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga