Linsbolognese med oliver och timjan

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
0Klimatsmart
Linsbolognese med oliver och timjan

Här kommer en krämig pastarätt med precis rätt mängd hetta. Proteinet är de gröna ärtorna, som lätt får värmas på ihop med oliverna i bolognesen, och kryddas sedan upp med färsk timjan. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Linsbolognese med oliver och timjan

Ingredienser

4 portioner

Linsbolognese

1   aubergine (à ca 300 g)
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1/2   kruka timjan
2 msk  olja
1   förp hela skalade tomater (à 400 g)
1 dl  vatten
1 dl  ajvar relish (stark)
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
2   förp kokta gröna linser (à 380 g)
1   förp olivmix urkärnade (à 235 g)

Till servering

4   port pasta (gärna lumaconi)
65 g  salladsmix

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med svampbolognese
Betyg 4.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikalasagne med linser
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg
Betyg 3.4 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linslasagne med ajvar och aubergine
Betyg 4.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokta gröna linser
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga