Linsbolognese med oliver och timjan
Här kommer en krämig pastarätt med precis rätt mängd hetta. Proteinet är de gröna ärtorna, som lätt får värmas på ihop med oliverna i bolognesen, och kryddas sedan upp med färsk timjan. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020
Ingredienser
4 portioner
Linsbolognese
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka timjan
2 msk olja
1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
1 dl vatten
1 dl ajvar relish (stark)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 förp olivmix urkärnade (à 235 g)
Till servering
4 port pasta (gärna lumaconi)
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 538 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer