Linsburgare med rostad potatis
En blandning av bland annat gröna linser, champinjoner, färsk persilja och ost blir i detta recept en saftig och oemotståndlig vegoburgare. I kombination med den smakrika dressingen och de krispiga grönsakerna blir det en lyxig burgare full av smaker. Det självklara tillbehöret är ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja
Burgare
2 ägg
1 dl ströbröd
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
250 g champinjoner
1 dl riven ost
1/2 kruka persilja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja (till stekning)
Dressing
2 msk dijonsenap
2 dl smetana
Tillbehör
1 silverlök
2 tomater
1 hjärtsallad
4 skivor levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3489 KJ / 828 kCal
Fett38.8 g
Salt5.01 g
Kolhydrater85.3 g
Protein26.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ärligt talat.jag tycker om det mesta men detta var riktigt osmakligt. Smeten var lös och smaken usch.
Elisabet
2018-04-14Vi var nöjda med burgarna. Jag kokade röda linser istället för färdigkokta gröna linser. Smeten var ganska lös men det gick bra att steka utan att de gick sönder. Jag stekte i smör och använde två stekspadar för att vända.
Magnus
2017-06-03Ganska smaklös rätt. Burgarna borde "piffas" upp med någon smak. Sallad, tomat och lök i all ära men smakrikast var ändå dijondressingen.
Maria
2016-12-14