Linscurry i kokosmjölk
Ikväll äter vi en härlig linscurry gjord på kokosmjölk! Grönsaker som blomkål och lök gör linserna sällskap i grytan, och allt smaksätts med färgstark curry! Servera ihop med krispig paprika. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök eller röd lök
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkål motsvarar ca 400 g)
2 tsk olja
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser (okokta)
1 grön paprika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 560 kCal
Fett20 g
Salt2.2 g
Kolhydrater73 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använder receptet som bas och lägger i det jag har hemma tex trötta grönsaker, korv mm. Kryddar med det jag tycker är gott.
Carina
2024-08-22Tillsatte även vitlök, lime och sambal oelek. Sen var den jätte god!
Sara
2024-07-04Gott. Sonen gillar inte linser och inte blomkål, men med stavmixerns hjälp åt han utan protest. Tyckte tom att det var gott och att vi kan göra det igen. Själv hade jag önskat lite mer sting, så nästa gång blir det nog en annan curry.
Camilla
2024-05-03