Linsgryta med fetaost och krämigt ägg
Ett recept på enkel linsgryta med gröna linser och kokosmjölk som serveras med stekt mangold, fetaost, chimichurri och krämigt kokt ägg. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020
Ingredienser
4 portioner
Chimichurri
1 dl finhackad persilja
1/2 dl olivolja
2 msk citronjuice
1 1/2 msk finhackad schalottenlök
1/2 tsk finhackad vitlök
1/2 tsk chiliflakes
3/4 krm salt
2 1/2 dl gröna linser
5 dl vatten
1/2 buljongtärning
4 små eller 2 stora schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 selleristjälk
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
salt
svartpeppar
200 g färsk mangold eller bladspenat
1 msk smör
4 ägg
1 förp fetaost (à 150 g)
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3128 KJ / 747 kCal
Fett62 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Perfekt kombo med den snälla fetan o kokosmjölken till de heta chiliflakesen.
Carina
2021-03-02Jag förstår att man vill använda hela burken kokosmjölk men då ska man ha mer av allt i eller koka längre, annars blir det en soppa. En god soppa för all del men.. Hade mer selleri i, morötter skulle också passa bra. Slängde in mer kryddor och färsk spenat rätt in i grytan, annars blir det för mekigt, skippade chimichurrin. Feta lyfter hela rätten.
Iuliia
2021-01-18