Linslasagne med krämigt osttäcke
En lasagne gjord på kokta gröna linser står på kvällens meny! Att den dessutom är täckt med ett krämigt osttäcke gör ju ingen ledsen. Varva linser och sojafärs-blandningen med lasagneplattor och riven ost och servera sedan med krispig sallad för att få lite grönt till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1 gul lök
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 förp pastasås tomat (à 750 g)
300 g fryst sojafärs
salt och peppar
12 torra lasagneplattor
150 g riven ost eller växtbaserad ost
2 dl crème fraiche eller växtbaserad crème fraiche
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2772 KJ / 658 kCal
Fett37 g
Salt4.3 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick relativt snabbt att laga och blev väldigt god tyckte jag och min lasagneälskande sambo! Vi rev iofs över en hel del extra parmesan på toppen innan den gick in i ugnen!
Katarina
2024-08-28Helt okej men vi körde med lite blandfärs istället för soyafärs .
Kurt
2024-06-09Jag hade dubbelt så mycket ost och vitlök, blev rikligt gott!
Dennis
2023-10-28