Linsragu på sidfläsk och fänkål
![Linsragu på sidfläsk och fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139060/cf_259/linsragu_pa_sidflask_och_fankal.jpg)
Njut av utsökt ragu gjord på sidfläsk och fänkål till middag. Här möts sälta från strimlat sidfläsk med smakrika ingredienser som söta plommontomater, linser och färsk basilika i en härlig gryta. Strimlad fänkål adderar en spännande lakritssmak och tillsammans med nykokt spaghetti är linsragun redo att serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
![Linsragu på sidfläsk och fänkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_139060/cf_259/linsragu_pa_sidflask_och_fankal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Linsragu
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
ca 350 g sidfläsk
2 1/2 dl rött matlagningsvin
1 burk plommontomater (à 400 g)
3 dl vatten
1/2 tsk salt
2 dl torkade röda linser
6 soltorkade tomater
1 kruka basilika
Pasta
4 port spaghetti
Till servering
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt ragun med lite mortlade fänkålsfrön.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3138 KJ / 750 kCal
Fett29.9 g
Salt4.05 g
Kolhydrater79.1 g
Protein31.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer