Linssallad med fetaost och rotfrukter
Rostade rotfrukter blir grund till en mättande sallad. Med kokta linser och fetaost är linssalladen en perfekt vardagsmiddag. Ringla över en smakrik pesto vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
2 portioner
500 g rostade rotfrukter
1 förp, kokta linser (à 390 g)
1/2 dl blandade frön (t ex pumpa- och solrosfrön)
65 g blandsallad
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Till servering
150 g smulad fetaost
pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god, saknar dock förslag på frön i receptet. Nu fick jag köra på eget bevåg med pumpa och solros samt lite linfrön. Det funkade bra. Toppade min portion med russin, det blev bra och god brytning.
Leif
2021-06-03Hej Leif! Tack för din kommentar och vad kul att höra att du gillade salladen! Det är precis vad vi hade använt vid provlagning, pumpa- och solrosfrön. Vi har nu lagt till det som förslag i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-06-03Rotfrukter gott med palsternackor och gulbetor. Toppa med ett äpple.
Julia
2021-01-03