Little Italy burger – italiensk burgare
Hamburgare på italienskt vis! Ingredienser som för tankarna till Italien sätter smak på denna magiskt goda vegoburgare med portabellosvamp, pesto, mozzarella, ruccola, citron och parmesan. Portabelloburgaren serveras dessutom med en ljuvlig hemgjord parmesanmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
Parmesanmajonnäs
1 ägg
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk vit balsamvinäger
2 dl neutral matolja
1 dl finriven parmesan
1 - 2 krm tabasco
1/2 tsk salt
4 portabellosvampar
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 krm salt
2 krm svartpeppar
Fyllning
1 mozzarella (à 125 g)
1 dl pesto
2 msk rostade pinjenötter
1/2 dl hackade soltorkade tomater
2 msk ströbröd
1 - 2 krm tabasco
Tillbehör
65 g rucola
1 msk olivolja
1 krm finrivet citronskal
1/2 dl grovriven parmesan
4 hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4642 KJ / 1109 kCal
Fett93 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God men förstod inte om de sistnämnda, ruccola, citronskal, olja och parmesan ska blandas i fyllningen eller om man bara ska lägga ihop burgaren med det.
Åsa
2020-09-28Hej Åsa! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Ruccolan blandas med citron, olja och parmesanost och fungerar som en sallad man lägger på burgaren. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-29Jag älskade dem! Synd att de dröp av mkt olja. Antar att det kommer både från de soltorkade tomaterna och peston. Lite ”oljig” för min smak. Tog 1/2 dl pesto istället för 1 dl och nästa gång ska jag torka av de soltorkade tomaterna från olja så kanske det blir bättre. Men otroligt goda!
Jenny
2020-06-28Godaste vegetariska burgaren någonsin!
Fredrik
2020-06-28