Ljummen äppel- och kålsallad med senapsvinagrette
Fräsch, färgrik och framför allt snabblagad sallad som helst serveras ljummen. Grönkål, rödlök och äpplen matchas fint ihop i stekpannan tillsammans med pumpakärnor. Ringla över en klassisk senapsvinägrette och servera medan salladen fortfarande är ljummen.
Ingredienser
4 portioner
125 g grönkål
1 rödlök
2 äpplen
2 msk olja
1/2 dl pumpakärnor
salt
peppar
Senapsvinägrette
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
1 msk vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Passar bra till stekt kyckling eller lax och gärna potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g
Kommentarer