Ljummen färskpotatissallad
Ljummen färskpotatissallad är ett vackert och gott tillbehör på sommarens middagsbord. De rostade pinjenötterna ger en fin nötton i salladen som du ringlar en underbar dressing med vitlök, senap och olivolja över. Snabbt och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 påse pinjenötskärnor (à 50 g)
800 g färskpotatis
200 g kalamataoliver
150 g pecorino- eller parmesan alternativt annan lagrad hårdost
salladsblad
Dressing
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk fransk senap
1 tsk socker
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 581 kCal
Fett40 g
Salt3.36 g
Kolhydrater32 g
Protein21 g
Kommentarer
som allergiker undrar jag vad man kan använda i receptet istället för pinjenötter. Det borde alltid finnas alternativ till nötter i era recept!
Monica
2012-05-10hur mycket vitvinsvinäger ska det vara i detta recept eller? Det finns inte med i ingredienslista
Anette
2004-07-18