Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg
Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg är ett utmanade och perfekt tilltugg som du med fördel kan tillaga i förväg. Den redda soppan av gröna ärter och lök serveras med tre läckra små rätter som består av getost, hummer, krutonger och endiver.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
Glas: Ljummen grönärtsoppa
Sked 1: Endivkompott med getost
Sked 2: Fänkålskrutonger med forellrom
Sked 3: Hummer med limekryddad tomatsallad
För alla
Ljummen grönärtsoppa:
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri buljongtärning i stället för kycklingfond.
Endivekompott med fänkål:
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja. Byt getosten mot tofu.
Fänkålskrutonger med forellrom:
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Hummer och limekryddad tomatsallad:
Fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Endivkompott med getost
Fänkålskrutonger med forellrom
Hummer med limekryddad tomatsallad
Tips
Grönärtsoppa: Går bra att laga dagen före. Förvaras täckt i kylskåp. Värm lätt före servering.
Endivkompott med getost: Går bra att göra dagen före och förvaras i kylskåp. Värm den något vid servering så att den inte serveras kylskåpskall.
Fänkålskryddade krutonger med forellrom: Krutongerna kan göras några dagar i förväg. Förvaras torrt.
Hummer med limekryddad tomatsallad: Förbered grönsakerna samma dag enligt beredningen. Förvara separat täckt med plastfolie och blanda vid serveringstillfället. Hummern kan plockas och skäras dagen före. Förvaras täckt med plastfolie i kylskåp.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättemånga goda smaker som kom fram! Såg väldigt festligt ut på tallriken också!
Jessica
2005-05-02