Ljummen ostsallad med bakad broccoli
En underbar sallad med italienska smaker där blomkål och broccoli får rosta i ugn med vitlök och mandel. Lägg till söta päron, krämig mozzarella och pikant parmesan för en komplett måltid. Salladen är god på buffén!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 broccoli (à ca 250 g)
1/2 blomkålshuvud (à ca 700 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl sötmandlar
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 moget päron
1 mozzarella (à 125 g)
1 påse babyspenat eller ruccola (à 65 g)
1/2 kruka basilika
50 g grovriven parmesan
Citrondressing
2 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1/2 citron
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2173 KJ / 519 kCal
Fett39 g
Salt1.91 g
Kolhydrater18 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god middagssallad. Jag bytte ut mozzarellan till fetaost och plussade på med vitlök.
Anna
2022-08-23Jättegod! Lägg gärna på mozzarellan och päronet en stund i ugnen också, ovanpå broccolin.
Héléne
2021-10-05Riktigt gott
Maud
2020-08-26