Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing
![Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215908/cf_259/ljummen_risonisallad_med_rostad_mandeldressing.jpg)
Servera risonisallad till grillat! Här smaksätter vi risoni med saffran och blandar med salladslök, morot och spenat till en ljuvlig ljummen sallad. Rostad mandeldressing blir pricken över i:et.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
![Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_215908/cf_259/ljummen_risonisallad_med_rostad_mandeldressing.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
Rostad mandeldressing
1 dl skalad mandel
1/2 tsk salt
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 krm chiliflakes
Risoni
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp saffran (à 1/2 g)
250 g risoni
1 msk olivolja
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
1 knippe små morötter (à ca 300 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater53 g
Protein13 g
Kommentar
Väldigt gott! Kommer ta mindre salt nästa gång. Grillade grönsakerna utan olja och åt med stekt halloumi (vilket förstås bidrog till sältan).
Rakel
2022-10-27