Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/ limeyoghurt

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
0
Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/limeyoghurt

En fräsch sallad för alla sinnen som med fördel serveras ljummen antingen som den är eller som tillbehör till t ex kyckling. Den ljuvligt doftande yoghurtsåsen med lime och basilika blir som pricken över i:et till de tomatrostade brysselkålen och morötterna. Bon appetit!

Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
ca 900 g  amandinepotatis
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar
200 g  snackmorötter
2 msk  tomatpesto
1   kruka basilika
2 dl  turkisk yoghurt
1/2   lime (1/2 lime motsvarar 2 tsk limesaft)
1   cosmopolitansallad

Till servering

strimlad stekt kycklingfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut tomatpesto mot soltorkad tomatcreme. Byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1616 KJ / 388 kCal
Fett13 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rostade morötter med fröströssel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkålsribollita
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga