Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/ limeyoghurt
En fräsch sallad för alla sinnen som med fördel serveras ljummen antingen som den är eller som tillbehör till t ex kyckling. Den ljuvligt doftande yoghurtsåsen med lime och basilika blir som pricken över i:et till de tomatrostade brysselkålen och morötterna. Bon appetit!
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
ca 900 g amandinepotatis
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
200 g snackmorötter
2 msk tomatpesto
1 kruka basilika
2 dl turkisk yoghurt
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 tsk limesaft)
1 cosmopolitansallad
Till servering
strimlad stekt kycklingfilé
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut tomatpesto mot soltorkad tomatcreme. Byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut tomatpesto mot soltorkad tomatcreme. Byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1616 KJ / 388 kCal
Fett13 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g
Kommentarer