Löjromssill med vörtsmulor
Löjromssill med vörtsmulor är ett härligt sätt att servera favoriten sill på. Lägg sillen på ett fat och fördela crème fraiche och gräslök och löjrom över den. Strö över stekta smulor från vörtbröd och servera.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
1 skiva vörtbröd eller kavring
1 msk smör
400 g matjessill (i bitar)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl hackad gräslök
1 dl löjrom (1 dl löjrom motsvarar ca 100 g)
För alla
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: använd specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett, använd mjölkfri crème fraiche, tex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer