Lök- och champinjonfylld kotlett
Rejäl och kryddstark kotlett fylld med den härliga smaken av lök och mjuka, goda champinjoner. Perfekt att göra till många personer. Serveras med ris och en färgglad sallad.
Ingredienser
4 portioner
500 g benfri fläskkotlett i bit
2 rödlökar
200 g champinjoner
1 tsk salt
1 - 2 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
3 dl långkornigt ris
För alla
Gör mjölkfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Ersätt sojan med balsamvinäger om du inte tål den.
Gör så här
Tips
Krydda gärna köttet extra med 1-2 tsk timjan (för 4 port).
Gröna tipset: Gör en röra av lök, svamp och grädde och blanda i bitar av quorn. Servera till riset och salladen om du hellre vill äta grönt.
Gröna tipset: Gör en röra av lök, svamp och grädde och blanda i bitar av quorn. Servera till riset och salladen om du hellre vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 530 kCal
Fett13 g
Kommentarer
Ska prova idag, låter smarrigt. Men det blir ugnsrostade rotfrukter och ädelostsås. 😋
Ann-christin
2021-10-01Det var väldigt gott m.såsen blev lite för sålt vi hade kokt potatis och kokta grönsaker
Charlotte
2020-12-31