Lök- och morotspuré
En välsmakande puré av morot och brynt lök som du slänger ihop snabbt och enkelt. Ingredienserna kan du räkna på en hand och de enda kryddor du behöver är salt och peppar. Passar perfekt på buffébordet eller som tillbehör till vardagsmiddagen.
Ingredienser
8 bufféportioner
ca 500 g morötter
2 vitlöksklyftor
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 gula lökar
2 msk smör
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
köttbullar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi287 KJ / 68 kCal
Fett3 g
Salt1.3 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentarer