Lök och pumpachutney
Ett delikat recept på söt lök och pumpachutney som passar utmärkt att servera till revbensspjäll, stek eller kyckling. Du gör chutneyn av bland annat pumpa, lök, vitlök, farinsocker, ingefära, anis och kanel.
Ingredienser
1,5 liter
1 1/2 kg pumpa (butternut)
5 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl rödvinsvinäger
6 dl farinsocker
4 msk färsk riven ingefära
1 tsk salt
2 stjärnanis
2 kanelstänger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller på med en testomgång av detta recept för att se om det är något för oss. Tycker dock att receptet är oklart. Ska man koka rödlök och pumpa med endast vinäger eller ska man ha vatten också? Känns ju lite skumt att koka med endast vinäger, men står ingenstans hur mycket vatten det ska blandas ut med. Gäller ju att det blir rätt där för att få så lång hållbarhet som möjligt på den färdiga chutneyn. Och när ska vitlöken i? Står bara att jag ska skiva den tunt och sen inget mer. Ska den kokas med rödlöken och pumpan eller tillsätts den senare?
Isabella sara
2023-11-04Går det göra på vanlig pumpa också?
Petra
2019-10-07Hej Petra! Ja, du kan välja valfri matpumpa. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-10-08Låter fantastiskt! Hur länge håller den sig, öppnad respektive oöppnad? Tack på förhand!
Ellen
2018-11-01Hej Ellen! Hållbarhet är beroende på hur bra och oskadad frukt man använder. Att man har god hygien och att de burkar man häller upp på är väl rengjorda. Hållbarheten påverkas också av hur man förvarar chutneyn. Kylskåp är naturligtvis allra bäst. Med bra frukt, god hygien, rena burkar och tillräcklig mängd socker är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-02