Lökfräst svartkål
![Lökfräst svartkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237136/cf_259/lokfrast_svartkal.jpg)
Enkelt och gott blir det när svartkål tillagas tillsammans med gul lök, smör och olivolja. Krydda endast med salt och peppar och det goda tillbehöret till t ex lax, kyckling eller vegobiffar är klart att servera.
![Lökfräst svartkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237136/cf_259/lokfrast_svartkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g svartkål
1 stor gul lök
1 msk smör
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Byt svartkål mot grönkål eller ta lite av varje kålsort.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1461 KJ / 350 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g
Kommentarer