Lökpaj
Lökpaj är en smakrik vegetarisk paj. Pajskalet smaksätts med timjan, vitlök och tomatpuré. Pajen fylls med både gul och röd lök, ägg, och en smakrik ost. Tillaga den goda pajen i ugnen, pajen är god både varm och ljummen.
Ingredienser
6 portioner
Botten
2 vitlöksklyftor
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
2 msk vatten
Fyllning
2 stora gula lökar (à ca 100 g)
2 rödlökar (à ca 100 g)
2 msk olja
3 ägg
2 dl riven ost (gärna lagrad)
3 krm salt
1 krm peppar
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1483 KJ / 354 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod!
Paulin
2024-07-04Supergod, speciellt tillsammans med rabarberchutney. Gjorde iofs egen glutenfri botten utan vitlök i. Tyckte löken blev för slafsig i matberedare så kommer skiva för hand nästa gång. Men som sagt en riktigt god paj.
Helen
2024-06-11Hej Helen! Tack för din kommentar om att skiva lök i matberedare, vi har nu justerat i receptet. Kul ändå att du tyckte om pajen och gärna gör den igen. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-03Vitlöksklyftor i pajdegen? Hur då?
Annie
2024-01-13Hej Annie! Ja det kan man undra, nu är receptet uppdaterat och då finns även förklarat hur vitlöken ska tillsättas i degen. Tack för din kommentar. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-03