Lökpaj med lagrad ost och timjan
![Lökpaj med lagrad ost och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157798/cf_259/lokpaj_med_lagrad_ost_och_timjan.jpg)
En pizzaliknande lökpaj med lagrad ost i kombination med brynt gul lök, purjolök och rödlök. Rätten får sin spännande karaktär från timjan och vinäger och passar till både julbord och påskbord med köttbullar och prinskorv som serveringsförslag.
![Lökpaj med lagrad ost och timjan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_157798/cf_259/lokpaj_med_lagrad_ost_och_timjan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 rödlökar
1 stor purjolök
3 msk smör
salt och svartpeppar
1/2 msk gula senapsfrön
2 msk äppelcidervinäger
1/2 kruka timjan
3 dl grovt riven lagrad ost
250 g färsk smördeg
Till servering
prinskorv
köttbullar
mâchesallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen, korven och köttbullarna.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt gott och lättlagat. Perfekt bjudrätt en vanlig kväll
Anna
2020-03-01