Löksill med portvin

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
8
Löksill med portvin

Lägg in sillen med en lag som fått smak av både portvin, kryddpeppar och nejlikor. I övrigt gör du en klassisk lag med ättika, socker och lök. Låt matjessillen får dra några dagar i den goda lagen och sedan smakar sillen väldigt gott.

Löksill med portvin

Ingredienser

4 portioner
6 - 7   kryddpepparkorn
4 - 5   hela nejlikor
3/4 dl  ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
1 dl  rött portvin
2   lagerblad
10 cm  purjolök
1   rödlök
2   förp matjessillfiléer (à ca 200 g)
20 g  färsk dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ej gjort än MEN ser fram emot verkligen

Elisabeth

2024-05-04

Sorgligt mesig, smakar matjes så lagen bortkastad tid

Camilla

2022-12-21

Gjorde detta recept och använde matjessill i bitar samt bytte ut purjolöken mot salladslök. Härligt krisp och en frisk smak! Detta kommer att göras flera gånger!!!

Christian

2022-12-21

Näringsvärde per portion

Energi942 KJ / 225 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga