Louisiana gumbo med majskolv

Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat
2
Louisiana gumbo med majskolv

Mustig och mättande sydstatsgryta från Louisiana med paprika, majs, korv och kräftor. Låt allt puttra en stund på spisen så smakerna gifter sig och servera sedan grytan med ris och nyhackad persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Louisiana gumbo med majskolv

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
1   röd paprika
2   kokta majskolvar
3   stjälkar stjälkselleri
240 g  kryddkorv (anchochili & citron)
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
5 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
500 g  krossade tomater
2 tsk  majsstärkelse
salt och peppar
1/2 tsk  chilipulver
360 g  kräftstjärtar i lake
1/2   kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Så gott men jag skippade sellerin och hade i chorizo.Kommer absolut att göra detta flera gånger.

Sofie

2020-08-18

Låter gott, ska testa det. Men kommer byta ut några av ingredienserna. Kommer ta bort majsen mot sparris och morötter. Gris och nötkötts korven mot kycklingkorv, istället. Med vänlig hälsning, Daniel

Daniel

2020-08-15

Näringsvärde per portion

Energi2378 KJ / 570 kCal
Fett14.4 g
Salt4.49 g
Kolhydrater78.1 g
Protein26.9 g

Testa liknande recept

Kryddig korv med majskolvar och gratäng
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Saffranscouscous med kräftor och tomat
Betyg 3.4 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spett från Louisiana
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder med grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga