Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki med pak choi och lime. En rätt som rymmer såväl syra som sötma och även en del hetta. Teriyakin gör du från grunden vilket gör att denna måltid får extra finess. Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin) eller äggnudlar
Teriyakisås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
250 g pak choi
Kött
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
1 msk sesamfrön
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 503 kCal
Fett10 g
Salt7.45 g
Kolhydrater62 g
Protein38 g
Kommentarer
Jättegott , såsen tog lite mer vatten (efter annan som skrev). Gör det här hemma till middag ngn dag igen. Toppen
Pia
2025-03-14Själva köttet i sin sås var gott men vi hade önskat lite mer sötma till nästa gång. Vi funderar även på att strunta i stjälksellerin och fräsa till pak choi istället
Martin
2025-03-02Mycket gott! Men rent för lite vatten I receptet, jag tog 2 dl. Perfekt!
Sandra
2025-02-19