Lumaconi med kyckling och zucchini
En lättlagad Italien-inspirerad pastarätt på lumaconi, som är en snäckformad pasta. Purjolök, strimlad kycklingfilé och zuccini blandar du samman med lumaconin och mascarponesås. Toppa avslutningsvis med de rostade pinjenötterna, ruccola och olivolja.
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
600 g kycklingfilé
1 zucchini
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
420 g pastasås med mascarpone
1 dl vatten
4 port pasta (t ex lumaconi)
1/2 dl pinjenötter
salt till pinjenötterna
65 g rucola
1 msk olivolja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Är man känslig mot laktos, välj då en sås utan laktos.
Äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2967 KJ / 712 kCal
Fett23.5 g
Kolhydrater63.5 g
Protein57.2 g
Kommentarer