Lumaconi med ryggbiff och tomat
![Lumaconi med ryggbiff och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_108732/cf_259/lumaconi_med_ryggbiff_och_tomat.jpg)
Lumaconi med ryggbiff och tomat är en hänförande rätt. Kött bryns i olivolja för en fin yta, svamp och lök likaså. För att få till den smakrika grytan adderas vatten, körsbärstomater, buljong och socker, låt koka ihop och vänd ned köttet mot slutet. Lägg till pasta och spenat och det är färdigt för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015
![Lumaconi med ryggbiff och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_108732/cf_259/lumaconi_med_ryggbiff_och_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
ca 150 g shiitakesvamp
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olivolja
salt och peppar
1 tsk timjan
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk strösocker
65 g babyspenat
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri fån laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2057 KJ / 492 kCal
Fett10 g
Salt2.67 g
Kolhydrater59 g
Protein39 g
Kommentarer