Lussebullar med majonnäs

Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
4
Lussebullar med majonnäs

Prova något nytt i bakningen. Mjuka och saftiga lussekatter där ägg och smör ersätts med naturell majonnäs ger ett riktigt lyckat resultat. Låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen.

Lussebullar med majonnäs

Ingredienser

40 st
50 g  jäst för söta degar
5 dl  mjölk
2 - 3   paket saffran (à 1/2 g)
2 dl  strösocker
200 g  naturell majonnäs (gärna Hellmann´s)
16 dl  vetemjöl (16 dl motsvarar ca 1 kg)

Pensling

1   ägg (lätt uppvispat)

Garnering

russin eller pärlsocker
hackad mandel

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Gör så här

Tips

Blötlägg russinen så blir de inte så torra!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat

Kommentarer

Kan man använda vegansk majonnäs? Eva

Eva

2021-11-26

Magiskt gott! Bästa bullarna vi nånsin gjort, återkommande recept flera år för oss.

Anna

2020-12-05

Jättegoda

Eva

2015-12-13

Näringsvärde per portion

Energi651 KJ / 156 kCal
Fett5 g
Salt0.06 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Lussekatter
Betyg 4.2 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussekatter med kristyr
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar
Betyg 2.9 av 5.
173 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens saftigaste lussebulle
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Godaste lussebullen
Betyg 4.5 av 5.
1354 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julsaffransgran
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga