Lussekatter
Saftiga lussekatter är ett måste till jul, men vem har sagt att de måste se ut på samma sätt varje år. Varför inte forma degen till fina former med hjälp av pepparkaksformar? Följ ett klassiskt recept på gyllene och saffransdoftande lussebullar - låt sedan fantasin flöda!
Ingredienser
ca 30 st
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l mjöl motsvarar 900 g)
1 ägg
russin och/eller sötmandel
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk.
Näringsberäkningen är på torrvikten, utan russin och mandel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett6 g
Salt0.21 g
Kolhydrater28 g
Protein4 g
Kommentarer
De är jättegoda!! Tack!
Tanja
2023-12-23Enkla men rätt smaklösa
Lollo
2023-12-05Hade vart betydligt lättare om ni skrev ut hur mycke mjöl de ska va i dl mått jag e totalt nybörjare och dyxelesi på de. Så hade vart bättre om ni skrwv ut t.ex 10dl mjöl
John
2021-12-18Hej John! I detta fallet ska det vara 15 dl vetemjöl. Så en hel liter plus en halv till. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-19