Lyxsnittar med hummer och löjrom
Förbered den mixade krämen av kokt blomkål, gräddmjölk samt crème fraiche före du skär hummerköttet i bitar och ställer allt kallt. Bygg ihop de granna lyxsnittarna av crostini med rumsvarm blomkålskräm, hummer och löjrom just före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
1/2 blomkålshuvud (à 800 g)
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl crème fraiche
1 påse crostini (à 120 g)
salt
vitpeppar
Garnering
1 fryst, tinad hummer (à 300 g)
80 g löjrom eller annan rom
dillvippa och persilja till garnering
Gör så här
Går att förbered hit.Vid servering:
Har du lagat receptet?
Kommentar
vi hade en gäst som inte tycker om blomkål. det var den gästen som sänkte betyget till fyra. Det var ändå så att kombinationen var mycket delikat. vi hade den rekommenderade drycken till. Mycket gott.
Inger
2011-01-02