Mac and cheese med panko
Comfort food när den är som bäst! Laga denna krämiga mac and cheese där makaroner tillsammans med ostig bechamelsås gratineras i ugn under ett täcke av panko och parmesan. Servera gärna med sallad eller som tillbehör till kött eller kyckling.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör äggfri: välj äggfria makaroner. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jenny det är du som är onykter. Läs steg 4 en gång till: ost etc åker ner i kastrullen med mjölkblandningen.
Héléne
2024-07-07När åker mjölkblandningen ner i formen? Var nån onykter när ni skrev receptet?
Jenny
2024-03-12Lite oklart i sista steget "smält resten av smöret och blanda panko och med resten-" Ska det smälta smöret blandas med pankon och osten?
Daniel
2024-01-16Hej Daniel och tack för att du uppmärksammade oss på att det är oklart! Så här menar vi; Resten av smöret, alltså 2 msk, ska blandas med pankon först. Sen ska resten av (alltså hälften) av gruyere eller parmesanen vändas ner. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22