Madeleinekaka

Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Ingredienser
ca 20 st
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk finrivet citronskal
2 ägg
madeleineformar och smör (till formarna)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi356 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Bästa receptet. Underbart goda kakor. Jag ska baka över 30 st. Kan jag dubbla receptet utan problem?
Annette
2025-02-25Hej Annette! Ja, visst blir det ljuvliga kakor! Och ja, det går fint att dubbla smeten. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-25Jättebra recept, älskar det. Jag köpte formen på Lyckas Med Mat. Superbra ;)
Marisol
2025-01-11Kan man frysa dem?
Marie
2024-08-25Hej Marie! Det går bra att frysa dom. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-08-26