Maits köttbullar med fetaost och salvia

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Maits köttbullar med fetaost och salvia

Klassiska köttbullar får här en touch av medelhav med fetaost och en rejäl nypa torkad salvia. Genom att först fräsa löken till köttbullssmeten i smör blir smaken rundare och man slipper hårda lökbitar i köttbullarna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Maits köttbullar med fetaost och salvia

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl  fiberhavregryn
1/4 dl  vispgrädde
1/4 dl  vatten
1   gul lök
3 msk  smör
500 g  nötfärs (10 % fetthalt)
1   ägg
75 g  fetaost
2 msk  torkad mortlad salvia
1 1/2 krm  salt
2 krm  svartpeppar

Gör så här

Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1080 KJ / 258 kCal
Fett20 g
Salt1.77 g
Kolhydrater3 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lovisa Eleonora Inez köttbullar
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med nöt- och fläskfärs
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Katalins müsli
Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färska morgonbröd
Betyg 3.1 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gröt med tranbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga