Majonnäs

Betyg 3.9 av 5.
105 personer har röstat
32
Majonnäs

Imponera på dina vänner och gör din egen majonnäs, den ultimata lena dressingen som passar till det mesta. Majonnäsen baserar du på bland annat ägg, olja och fransk senap vilket ger en förstklassigt krämig röra med karaktär.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Majonnäs

Ingredienser

1 sats
2   äggulor
2 tsk  fransk senap
1 msk  vitvinsvinäger
1/4 tsk  salt
1 krm  peppar
2 krm  socker
2 dl  olja

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.

Gör så här

Tips

Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här: Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!

Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
105 personer har röstat

Kommentarer

Och använd matolja, t.ex Zeta, soja o majs, UTAN rapsolja som förstör.

Ragnar

2024-06-26

Byt ut Dijonsenapen mot Johnnys Sötstarka senap, hoppa då över sockret, minska oljan till drygt 1,5 dl.Körde med stavmixer först de andra ingredienserna, sedan olja i småportioner, under ivrigt stavmixande . Blev då jättegod. Ragnar

Ragnar

2024-06-26

Varför socker i en majonnäs, helt onödigt.....

Kerstin

2024-03-17

Näringsvärde per portion

Energi7667 KJ / 1832 kCal
Fett189 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kokt hummer med majonnäs á la oliv
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade blomkålsbuketter med kryddig sås
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransmajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilimajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
131 personer har röstat
Under 15 min att tillaga